YDMYKHETEN FORSVANT

De fleste har kanskje fått med seg innlegget skrevet av Eirin Kalstø, som har skapt debatt på SoMe. Les HER

Kort fortalt dreier innlegget seg om at mange foreldre gruer seg til ferier fordi barna har 13 ukers ferie mot foreldrenes 5. Kabalen går ikke opp.

Anne Brith skrev innlegget “Stakkars norske foreldre” der tittelen lyste provokasjon. (Har lesertallene vært for lave i det siste tro?) Hun er overhode ikke enig i det Eirin Kålstø skriver.


“Ingen å dele feriebyrden med”, sier hun. Nei vel, jeg leste nettopp at bakemor gledet seg stort til barna skulle reise på ferie og mor skulle få fri:


Anne Brith kan heller ikke forstå at barna og foreldrene ikke kan benytte SFO:


Greit nok at Anne Brith er uenig, men å kommentere “uffda” og “snakk om å sette kidsa på pidestall” vitner ikke om en person som ønsker tilføre noe til debatten. Det er småfrekt og nedlatende. Besserwisser er en riktig betegnelse på henne slik som hun kaster rundt seg med “oppskrifter” på livet.

Nå tror vel ingen at det er “så ille” på SFO. Men SFO er sommerstengt mange steder i landet. De som har åpent har som regel begrenset bemanning på mange barn, ergo blir det en slags “oppbevaring” som Eirin påpekte.

Kan det være slik at Anne Brith har misforstått innlegget til Eirin siden hun beskriver Eirin som sutrete og storforlangende. Eller er mor sjøl bare generelt uenig i alle som er “typisk norske?” Hun har tross alt bodd ute i den store verden, må vite. Eirin tar faktisk opp et viktig tema som mange foreldre sliter med, feriekabalen går dessverre ikke opp for alle. Skal det være slik at mor og far må ta ferien hver for seg? Ja, sier Anne Brith!

Anne Brith ønsket nok en gang å vise pekefingeren til nordmenn som klager på for mye jobb. Hun selv er vandt med å jobbe mer enn 60 t. i uka som alle Nederlendere gjør.

Men hvorfor må hun alltid trekke frem “når jeg bodde i Nederland…” i nesten hver eneste innlegg. Det er for det første ca. 20 år siden hun bodde der. Hun er opprinnelig norsk og bor i Norge og er dermed vandt til de norske forhold.

Jeg googlet selvfølgelig snittet på arbeidsuke i Nederland, og kom frem til helt andre tall enn hva Bakemor påstod. Faktisk så jobber nederlenderne i snitt færre timer enn de norske.

At hun selv velger å jobber 60 t. uke og synes det er null problem, det får være opp til henne. Hadde jeg levd av å være en blogger som kunne jobbe hvor og når jeg måtte ønske, da skulle det nok ikke bydd på problemer for meg heller. Men tenk på alle dem som jobber tunge dager i feks. helsevesenet. De hadde nok slitt seg fullstendig ut med 60 t. uke. En leser påpekte nettopp dette til Anne Brith, og fikk slengt noen ingredienser til en kake til svar:
(Skjermdumper annebrith.blogg.no)

Man skal ikke kimse av det mor sjøl sier her. Det skulle tatt seg ut med pærer i eplekaken, si.

Adina xoxo

17 thoughts on “YDMYKHETEN FORSVANT

  1. TAKK for dette innlegget! Jeg er såååå lei av å høre på hun der nå, nettop pga hun provoserer så sykt med vilje 😛

  2. Eg digger disse innleggene dine! *Klapper av begeistring* Syns nok selv at AB har blitt LITT høy på det det siste året! Nå er hun (iallefall i følge bloggen) AKKUART slik hun tidligere skrev at hun IKKJE skulle bli hehe Vil vel nesten påstå at det er nettopp HUN som sitter på en pidestal (Plassert av seg selv) og ser ned på oss andre! Egentlig ganske kleint…..merkelig, eg har da for søren bodd i Sveits, og der syns eg de jobber døgnet rundt og sparer som gjøker….men eg er norsk, blogger 3 ganger til dagen og kunne da slettes ikkje tenke meg en 60t uke!!!

  3. Anne Brith er en god ” besserwisser”. Hun er liksom best i alt. Jaja, hun får bare leve i troen. Stå på videre Andina. God innlegg som alltid. Pærer i eplekake du liksom. hehe

  4. Hvem pokker har 5 uker ferie? Jeg vil ha en sånn jobb i så fall. Det vanlige er vel 3? Eller har jeg blitt lurt i alle år? :p Ta deg en bolle, hobbybaker.

    1. 5 uker er normalt. Man må ta 3 av ukene sammenhengende. Resten tar du når det passer eller lar være😊 Så får man en ekstra uke når man blir gammel

Leave a Reply