BARN AV BLOGGERE

Hei dere<3

Jeg tenkte dele noen tanker jeg har rundt dette med å eksponere barn i sosiale medier. Mammaen, Anne Brith, Ranvei, Frua og Paprikaen er bloggere som gjør dette daglig, men det finnes flere.

Jeg reagerer på at folk poster bilder av barna sine kun fordi de er så stolte av dem, og ønsker vise dem frem til “hele verden.” De forstår rett og slett ikke hva som er så galt med det. La meg da få foreslå Google og et søkeord: “The dark web.”

Bloggebarna blir brukt i kommersiell sammenheng på bloggen til mamma eller pappa. Det er trist og burde vært ulovlig. En blogger som bevisst bruker sine barn i reklame er Ranvei Charlotte Heitmann. I innlegget “Utelek i strålende vær”, bruker hun datteren for å reklamere for en leke fra en tv-serie. Den lille jenta leker med sin “nye” leke og aner ikke at mamma tar mange bilder av henne, bare for å tjene penger.

Blogger Anne Brith gjorde noe verre. I reklameinnlegget “Slik blir han vortefri”, bruker hun sønnen for å reklamerer for et vortemiddel. For å gjøre det hele troverdig har mor sjøl tatt bilder av sønnens hender, som viser at han har noen vorter her og der. Hun har fått han til å posere på bilder med sitt bredeste smil og “thumbs up”, for å vise at dette vortemiddelet funker som bare det.nOg det gjør det sikkert også, men det er ikke poenget her.

IMG_3883

Jeg tenker at gutten hennes er i en meget sårbar alder, og at mor sjøl burde tenkt litt lenger enn til hva denne reklamen gir av penger. Pengene burde dessuten gå til den som gjør jobben.

Hva vil de andre barna på skolen si? For det kan ikke være kult å vise frem vorter til hele skolen. Og hva blir det neste, må jenta hennes reklamere for flass shampoo, kanskje?
Jeg har ikke ord for hvor trist dette er.

Bbye❤️ xoxo