BARN AV BLOGGERE

Hei dere<3

Jeg tenkte dele noen tanker jeg har rundt dette med å eksponere barn i sosiale medier. Mammaen, Anne Brith, Ranvei, Frua og Paprikaen er bloggere som gjør dette daglig, og det finnes flere.

Jeg reagerer på at folk poster bilder av barna sine kun fordi de er så stolte av dem og ønsker vise dem frem til hele verden. Og de forstår rett og slett ikke hva som er så galt med det. La meg da få foreslå Google og et søkeord: “The dark web.”

Så har vi bloggebarna som blir brukt i kommersiell sammenheng på bloggen til mamma eller pappa. Det er trist og burde vært ulovlig. En blogger som bevisst bruker sine barn i reklame er Ranvei Charlotte Heitmann. I innlegget “Utelek i strålende vær” brukte hun datteren for å reklamere for en leke fra en tv-serie. Den lille jenta leker med sin “nye” leke og aner ikke at mamma tar mange bilder av henne for å tjene penger.

Blogger Anne Brith gjorde det verre. Hun kom nettopp med reklameinnlegget “Slik blir han vortefri”, der hun bruker sønnen for å reklamerer for et vortemiddel. For å gjøre det hele troverdig har mor sjøl tatt bilder av sønnens hender, som viser at han har noen vorter. Så har hun fått han til å posere på bilder med sitt bredeste smil og “thumbs up”, for å vise at dette vortemiddelet funker som bare det. (Og det gjør det sikkert også, men det er ikke poenget her).

IMG_3883

Jeg tenker at guttemakronen hennes er i en meget sårbar alder og at mor sjøl burde tenkt litt lenger enn til hva denne reklamen gir av penger. Pengene burde dessuten gå til den som gjør jobben.

Hva vil de andre barna på skolen si? For det kan ikke være kult å vise frem vorter til hele skolen. Og hva blir det neste, må jentemakronen reklamere for flass-shampoo?
Jeg har ikke ord for hvor trist dette er.

Bbye❤️ xoxo

22 thoughts on “BARN AV BLOGGERE

 1. Vortereklamen er jo bare nitrist – ser for meg reaksjonen jeg hadde fått her hjemme om jeg hadde spurt min tenåring om han kunne gjøre dette. Hadde vært heeeelt uaktuelt. Er jo sosialt selvmord…
  Virker som både mor og barn synes det er så stas med “kjendisstatusen” så mye at “alt” er ok!

  Kul blogg forresten 🙂

 2. Jeg er så enig! Det er vanskelig nok å være ung i dag, presset i SoMe er ille nok fra før, om ikke hele verden skal ha tilgang til barndommen din i tillegg. Burde ikke disse “bloggbarna” selv få bestemme hvilke bilder de ønsker å publisere, når de blir gamle nok til instagram og facebook osv?
  Greit nok at mor kanskje spør om de synes det er greit å ha bilder på bloggen, men jeg tviler på at de skjønner hvor mange som faktisk ser det, og i hvor stor grad det kan påvirke ungdomstiden deres..

  1. Det er akkurat det, de er for små til å skjønne omfanget. Og bruka barna i reklame, jeg blir så sint! Nå vet hele skolen at gutten har vorter. Vorter kan være et pinlig tema, samme som flass o.l Det er trist!

 3. Her syntes jeg faktisk lovverket burde oppdateres.. mye har skjedd de siste 10-15 årene hva Internett og sosiale medier angår.
  Jeg forstår det sånn på blogg mammaene at de ser på dette som fullstendig harmløst. Men.. det er jo bare inntil den dagen barna deres blir mobbet på skolen. Den dagen de er ungdom og skal søke sommerjobb. Da er det godt mulig at arbeidsgiver allerede vet hvem du er, og litt for mye om deg. Har sett bilder av deg syk, poserende med påklistret glis i en eller annen reklame, feriebildene av deg og familien etc. Og jeg tenker litt sånn… hadde det skjedd meg, så hadde jeg syntes det var DRIT ekkelt!

  1. En ting er hvis man er kjendis og blir forfulgt av fotografer i tide og utide, da har man ikke kontroll over alle bilder. Men disse mødrene gjør dette mot sin barn uten å blunke. Hva med bildene som havner i lukkende forum? Vi har alle hørt om dette.

 4. Det er nok ikke bare mammabloggere som synder, pappan med hjertet bruker jo også mye bilder av barn. Jeg synes kanskje man ikke bør vise ansiktet.

 5. Helt forkastelig det hun har gjort! Det er snakk om vortemiddel😱 Sikkert hyggelig for guttungen å komme på skolen når alle vet han har vorter. Det blir sett på som ekkelt og er smittsomt! Skam til det firmaet som står bak den reklamen! Og i hvert fall til Anne Brith som må være fullstendig tett i topplokket! Kommer vel snart et tårevått innlegg der hun skriver at det ikke er noen skam å ha vorter, og folk må gå i seg selv osv.
  Får så vondt av han lille guttungen som ble lurt med på det her av den idiotiske moren sin!

 6. Voldsomt hvor mye du bruker KG til innleggene dine.
  Du surrer bare der inne til du finner ut hva folk diskuterer,hvilken blogger,for så å blogge om det selv.
  Lett å gjennomskue da du bruker samme omtale av barn og bloggere som i KG trådene.

  1. Hei. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg er innom Kvinneguiden innimellom. Det har jeg tidligere skrevet. Også gitt kred. Noen gangerer ser man samme saker, noen ganger blir jeg tipset og noen ganger ser jeg innom selv. Siden jeg skriver en blogg om bloggere så er det klart jeg følger med på hva som skrives/skjer. Om det er viktig for deg skal jeg gjerne skrive når jeg har hentet ideer fra Kvinneguiden, ingen problem! Artig at du visste at jeg “surret” der inne 🙊

 7. Jeg synes det er helt tragisk å se hvordan disse mammaene (mis)bruker barna sine i bloggene. Så forøvrig en annen mamma (mammasom16) skrev et innlegg i går om at bildene hennes er misbrukt på noen sånne datingsider. Så trasig, tenkte jeg – helt til jeg var nederst i innlegget og fikk kløfta midt i fleisen. På bildet har hun en blondetopp som ikke skjuler så mye, og babyen på armen. Er det mulig å være så dum? Eller trassig? Hun oppfører seg som en lite moden 15-åring, gjør krav på å legge ut det hun ønsker. Ja vær så god. Men klag ikke etterpå.

  1. Man har ikke lov til å klage på at bilder av en selv brukes på datingnettsider? Fordi? Fordi hun hadde utringet topp? Og så da?

   1. Joda, klart man skal klage. Ville selv klaget. Men hadde nok ikke stilt opp i blondetopp med puppa halvveis ute i samme innlegg. Uansett hvor urettferdig og kjipt det er, man blir ikke tatt seriøst.

 8. Jeg er SÅ enig. Viktig å sette fokus på det. Jeg bare fatter ikke at mammaene gjør dette. De sier de avklarer med barna at bildene legges ut, men barna har jo ikke peiling på hva det innebærer, og hva de sier ja til. De er jo barn! De har absolutt ikke peiling. De voksnes ansvar, helt og fullt. Mener jeg.

 9. @bloggomtoppbloggere Jeg synes det er bra du tar opp ting som diskuteres på KG, det er jo temaer som provoserer og er interessante! 👍🏻

 10. Virker som enkelte av disse bloggernes har fått barn, pga en ting. Drt gjør meg trist! De har fått de får å tjene penger, ikke tatt utdannelse eller noe! Hvordan skal disse små barna føle det, når de veksler til å skjønner hvorfor de ble satt til verden??

Leave a Reply