KAN HUN KALLE SEG VEGETARIANER?

Hei<3

Jeg er vegetarianer. Sophie Elise sier hun også er vegetarianer. Jeg er lacto-ovo-vegetarianer, noe som innebærer at jeg ikke spiser noe animalsk men jeg spiser egg og melk. Sophie Elise er egentlig en pescetarianer, noe som betyr at hun spiser fisk i tillegg til egg og melk. 

Dermed er hun ikke som vegetarianer å regne uansett hvor mye hun enn påstår det, og det gjør hun ofte. Sophie Elise spiser fisk, fisk er et dyr, vegetarianere spiser ikke dyr, punktum. 
Hun sier hun også er fleksiveganer noe som betyr at hun innimellom holder seg unna alt animalsk, også melk, egg og alt som knyttes til dyr. Hun sier hun ønsker å gå over til et helt vegansk kosthold etterhvert.

Men hvorfor ønsker hun å ta det store spranget fra å være pescetarianer til å bli veganer? Det virker merkelig. Det mest naturlige ville nok være å kutte ut fisken først, slik at hun kunne blir en vegeterianer. Da ville det bli mye enklere å ta steget videre om hun ønsker det, altså bli veganer. Men for all del, hun må få gjøre som hun selv ønsker og mener er best.

Personlig aksepterer jeg at andre har et annerledes kosthold enn meg, og jeg mener virkelig ikke å være pirkete. Å være pescetarianer eller fleksitarianer (en som spiser kjøtt når de ønskerer) er flott og gjør mye for helsa, miljøet og dyra våre. Jeg vil bare påpeke at man ikke skal kalle seg vegetarianere når man spiser dyr. Vi vegetarianere reagerer på det. 

De senere år har flere og flere gått over til helt eller delvis vegetarisk kosthold. Det er blitt skikkelig poppis, spesielt etter at helsedirektoratet gikk ut å advarte folk mot å spise mer enn 500 gram bearbeidet rødt kjøtt i uken HER

Butikkene er kommer etter og vi får nå kjøpt massevis av vegetarisk og vegansk ferdigmat. Ordene fleksiterianer og fleksiveganer er på folkemunne og det innebærer at man lever som vegetarianer/veganer når man ønsker og spiser kjøtt når man ønsker. Gjerne en uke på og en uke av.

For et par tiår siden ble vegetarianere regnet som litt originale, noen raringer som levde på gulrøtter og kålblader. I dag er det i mange miljøer en motesak å være vegetarianer. Bloggere er vel den største gruppen som fremmer et vegetarisk kosthold. Grunnene til at de har valgt denne livsformen er mange. Religiøse grunner, helsemessige, ressurssparing og verning av dyr.

Ønsker du vite mer kan du lese Norsk Vegetar Forening sin side HER

Anbefaler også gruppa «Veggispreik» på Facebook med over 21K medlemmer HER

Bbye❤

Advertisements

Legg inn en kommentar