ER HUN VEGETARIANER?

Hei<3

Jeg er vegetarianer. Sophie Elise sier at hun hun også er vegetarianer. Jeg er lacto-ovo-vegetarianer, noe som innebærer at jeg ikke spiser noe animalsk, men jeg spiser egg og melk. Sophie Elise er en pescetarianer, noe som betyr at hun spiser fisk i tillegg til egg og melk.

Dermed er hun ikke som vegetarianer å regne uansett hvor mye hun enn påstår det, og det gjør hun ofte. Sophie Elise spiser fisk, fisk er et dyr, vegetarianere spiser ikke dyr, punktum!
Hun sier også at hun er fleksiveganer noe som betyr at hun innimellom holder seg unna alt animalsk, også melk, egg og alt som knyttes til dyr. Hun ønsker med tiden å gå over til et helt vegansk kosthold.

Men hvorfor ønsker hun å ta det store spranget fra å være pescetarianer til å bli veganer? Det virker vanskelig. Det mest naturlige ville nok være å kutte ut fisken først, slik at hun dermed kunne blir en vegeterianer. Da ville det bli mye enklere å ta steget videre om hun ønsker det, altså bli veganer. Bare et tips.

Personlig aksepterer jeg at andre har et annerledes kosthold enn meg, og jeg mener virkelig ikke å være pirkete. Å være pescetarianer eller fleksitarianer er flott og gjør mye for helsa, miljøet og dyra våre. Jeg vil bare påpeke at man ikke bør gå rundt å spre feil informasjon, for man er ikke vegetarianer når man spiser dyr, som fisk. Vi vegetarianere reagerer på det og det oppstår forvirring. Jeg har selv fått servert fisk fordi noen tror at vegetarianere spiser fisk.

De senere år har flere og flere gått over til helt eller delvis vegetarisk kosthold. Det er blitt skikkelig poppis, spesielt etter at helsedirektoratet gikk ut å advarte folk mot å spise mer enn 500 gram bearbeidet rødt kjøtt i uken HER

Butikkene er kommer etter og vi får nå kjøpt massevis av vegetarisk og vegansk ferdigmat. Ordene fleksiterianer og fleksiveganer er på folkemunne og det innebærer at man lever som vegetarianer/veganer når man ønsker, og spiser kjøtt når man ønsker. Gjerne en uke på og en uke av.

For et par tiår siden ble vegetarianere regnet som litt originale, noen raringer som levde på gulrøtter og kålblader. I dag er det i mange miljøer en motesak å være vegetarianer. Bloggere er vel den største gruppen som fremmer et vegetarisk kosthold. Grunnene til at de har valgt denne livsformen er mange. Religiøse grunner, helsemessige, ressurssparing og verning av dyr.

Ønsker du vite mer kan du lese Norsk Vegetar Forening sin side HER

Jeg anbefaler gruppa “Veggispreik” på Facebook og Vegetarbloggen.

Bbye❤