REAL VS. FAKE

Hei dere <3

Martine Halvorsen er kjent fra TV2-serien Sykt perfekt. Hun har også deltatt i den siste sesongen av Top Model der jentene som deltok skulle fronte et sunt kroppsideal.

Martine har en passe stor blogg som ligger midt på lista, på en god dag. Hun skriver godt og tar opp viktige tema. Hvis det er en stor snakkis på gang så kan man regne med et innlegg fra Martine om saken. Dama liker å mene noe om det meste.

Her om dagen skrev hun innlegget “Veska mi er fake.” Hun ville med dette sette søkelys på at unge jenter føler seg presset til å kjøpe en dyr designveske for å passe inn. Og at mange foreldre støttet opp om dette kjøpepresset nettopp fordi barna ikke skal havne utenfor. Martine sitt poeng var at man ikke blir noe bedre menneske av å eie en dyr veske mot en billig en.

Hun sier: “Jeg syntes du skal se på bildet under her og se om du syntes min verdi som menneske synker fordi veska mi er fake.” Og veska hun viser frem er en piratkopi. Ja, vil jeg si. For dette kan ikke kalles en billigveske. Det er stor forskjell på en billigveske fra feks. Zara og en piratkopi som er nøyaktig lik orginalen.

Kjøper man en piratkopi så støtter man kriminalitet. Slike fake vesker kjøpes gjerne på ferie eller bestilles over nett. Mange land prøver å få bukt med dette problemet og har et forbud mot å selge eller innføre piratkopier.

Så, den billige veska som Martine stolt viser frem har en tydelig “Louis Vuitton” logo, altså er det en ren kopi av orginalen. Saken blir absolutt ikke noe bedre av at hun visste at det var en ren kopi da hun kjøpte den. (Mange blir lurt til å tro at veska, solbrillene, klokka eller klærne de kjøper er ekte vare). Poenget med å kjøpe en slik fake veske er jo nettopp å få “alle” til å tro at man har en dyr designveske. Ellers ville man vel gått for noe annet enn en kopi? Så hva støtter Martine med å fronte slike piratkopier? Jo, hun støtter kriminelle som utnytter barn, slaveri, terror, narkotika og menneskehandel.

GLADNYHET:

Dagen etter hennes innlegget kom et nytt innlegg kalt “Lærepenge” hvor hun ydmykt skriver følgende:

– “Jeg har tidligere aldri vært bevisst på dette, men produksjonen av slike vesker er grusom. Tidligere har ønsket mitt om å eie slike vesker vært det eneste som har stått i fokus, men med informasjon som at inntektene til disse veskene blant annet går til terrorisme, menneskehandel og prostitusjon har jeg besluttet å ALDRI kjøpe en igjen. Jeg er så takknemlig for at jeg har blitt opplyst om dette, og kjenner at samvittigheten svir. Behovet for å eie en dyr merkeveske burde ikke være så stort at man ønsker å støtte den sorte markedet – Det burde heller være en grunn til å boikotte det.”

Nå ble jeg glad og fryktelig stolt av Martine.

Bbye❤

2 thoughts on “REAL VS. FAKE

  1. Martine har også en fake chanelveske:) men sier den er ekte, bare se på kjettingen på vesken hennes VS ekte vesker

Leave a Reply