HVA MENER EGENTLIG ANNE BRITH

Hei igjen <3

Anne Brith kom med en clickbait her om dagen: “Det koster for mye, han må slutte på fotball!” Så trist tenkte jeg, mens jeg undret på hvordan hun kunne unne seg selv så mange dyre ting nå når hun visste at de egentlig ikke hadde råd. Nå gikk det altså utover hennes barn, som måtte slutte med fotballen.

Men innlegget handlet altså ikke om hennes barn. Det handlet om at det var alt for mange unger i Norge som faller utenfor idretten, nettopp fordi den kostet for mye. Utrolig flott å ta opp dette viktige temaet og timingen kunne ikke vært mer perfekt. Hun sier selv at hun ble inspirert av dette innlegget.

Jeg er helt enig med mye av det hun skriver. Men jeg synes det er viktig å ta med at det faktisk er foreldrene selv som kan styre mye av presset. Selve kontigenten for å få være med på et lag, den koster ikke allverden. Det er utstyr, turneringer og forskjellige treningsleirer som koster. Jeg tror ikke at det er NFF som har skylden alene. Foreldrene kan påvirke og sørge for at det ikke oppstår et kjøpepress som ikke alle kan være med på.

Dagen etter innlegget presterer Anne Brith å legge ut en snap som viser at datteren får privattimer i sin idrett. Dette er nøyaktig litt av problemet som hun nylig snakket om. At foreldre kjøper privattimer og trenere til sine barn, er med på å øke presset for andre barn og foreldre som ikke har disse midlene. Dette snakkes det også mye om i media, og klubbene ønsker heller ikke at dette skal bli malen.

Jeg vet at flere har prøvd å få Anne Brith i tale om hva hun egentlig mener, men hun svarer med å bli svært fornærmet og blokkere vedkommende som spør.

Det er ikke første gang mamma Anne Brith skriver lange innlegg om viktige temaer som hun vet folk ønsker å lese om. Hun høster jubel og mange klikk. Så snur hun om og gjør det motsatte. Man kan jo spørre seg om dette er meget kalkulert fra hennes side.

Bbye❤

Tips: bloggombloggere@outlook.com