ER NASKING AV SMÅVARER OK?

Hei folkens <3

Rannveig Heitmann, stressa trebarnsmamma, skrev nettopp et innlegg: “Jeg lot barna mine stjele i butikken.”

Innlegget handlet om at Rannveig hadde hentet sine barn i barnehagen. Før de kunne dra hjem for å lage middag måtte de en kjapp tur innom butikken. Ungene var både sultne og slitne og oppførte seg som unger flest gjør, de maser om å noe hele butikken gjennom.

Men som den fornuftige og flinke mamma hun er, sa hun selvfølgelig “nei” til å kjøpe noe ekstra. De skulle tross alt hjem til middag.

Nesten fremme ved kassene måtte de passere den berømmelige smågodtehylla. Det er en prøvelse både for barn og voksne, noe de fleste sikkert kan si seg enig i. Hehe. Barna maste og maste, Rannveig tittet bort på den lange køen, visste at det ville bli et styr med ventingen og bestemte seg dermed for å gi etter: “Ok barn, la oss naske litt godterier!”

Nå skal det legges til at hun høflig sa ifra til han som satt i kassen om hva hun hadde gjort. Og hyggelig som han var så kunne han fortelle at han også pleide smake når han gikk forbi. (Tipper sjefens hans blir glad for å høre om dette).

Som tidligere daglig leder i en stor dagligvarebutikk reagerer jeg på hennes (og hans) holdninger. Er det virkelig greit å naske bare fordi varene er små og ikke innpakket? Evner de ikke tenke at dette er svinn for butikken? Butikkene taper store penger hvert år nettopp fordi folk har en holdning som dette, at småvarer som smågodte, frukt (druer) og nøtter er fritt frem for å smake på.

Rannveig burde:

1. Hun burde vært konsekvent som hun sa at hun var. Barna vil nå ikke ta et nei for et nei når de er på butikken. De vet at hun tilslutt vil gi etter.

2. Siden hun visste at barna var sultne kunne hun vel ha kjøpt dem en frukt.

3. Hun har nå presentert for sine barn at det er greit å stjele i butikken, så lenge varen er liten nok. Jeg reagerer på at hun forteller at det hang en lapp ved godteriet som forklarte at butikktyveri ville bli anmeldt, ergo var butikken veldig utsatt for denne type nasking. Allikevel tok hun sjansen.

4. I det store og hele reagerer jeg på hva hun skriver i innlegget, at hun synes det er innafor og helt greit hva hun gjorde  – Det var jo bare en godis, sier hun. Men teller jeg rett har hun tre unger på slep, ergo tre godiser. Kanskje til og med mor tok seg en eller to.

Link til en artikkelen som handler om svinn av småvarer. Den er fra 2010 men er like aktuell i dag. Les HER

Hva mener dere, er det greit å naske småvarer?

Bbye❤ xoxo

Tips: bloggombloggere@outlook.com

Leave a Reply