ER NASKING AV SMÅVARER OK?

Hei folkens <3

Rannveig Heitmann, stressa trebarnsmamma, skrev nettopp et innlegg: “Jeg lot barna mine stjele i butikken.”

Innlegget handlet om at Rannveig hadde hentet sine barn i barnehagen. Før de kunne dra hjem for å lage middag måtte de en kjapp tur innom butikken. Ungene var både sultne og slitne og de maste om å få noe hele butikken gjennom.

Som den fornuftige og flinke mamma hun er, sa hun selvfølgelig strengt nei til å kjøpe noe ekstra. De skulle tross alt hjem til middag.

Nesten fremme ved kassene måtte de passere den berømmelige smågodtehylla. Det er en prøvelse både for barn og voksne, noe de fleste sikkert kan si seg enig i. Barna maste og maste, Rannveig tittet bort på den lange køen og visste at det ville bli et styr med ventingen, og bestemte seg dermed for å gi etter: “Barn, la oss naske litt godterier!”

Nå skal det legges til at hun var høflig og sa ifra til han i kassen om hva hun hadde gjort. Og hyggelig som han var, kunne han fortelle at han også pleide å smake litt når han gikk forbi.

Tipper sjefens hans blir glad for å høre om dette. Som tidligere daglig leder i en stor dagligvarebutikk, reagerer jeg på hennes og hans holdninger. Er det greit å naske bare fordi varene er små og ikke innpakket? Evner de ikke tenke at dette er svinn for butikken? Butikkene taper store penger hvert år nettopp fordi folk har en holdning som dette, at småvarer som smågodte, frukt (druer) og nøtter er fritt frem for å smake på.

Rannveig burde vært konsekvent, som hun sa hun var. Barna vil ikke ta et nei for et nei når de heretter er i butikken. De vet at hun gir etter tilslutt. Siden hun visste at barna var sultne, kunne hun vel ha kjøpt dem en frukt. Hun har nå vist barna at det er greit å stjele i butikken, så lenge varen er liten nok.

Jeg reager på at hun forteller at det hang en lapp ved godteriet som forklarte at butikktyveri ville bli anmeldt, ergo var butikken veldig utsatt for denne type nasking. Likevel tok hun sjansen.

Hun konkluderte med at det var innafor og helt greit det hun gjorde -det var jo bare én godis. Men teller jeg rett har hun tre unger på slep, ergo ble det tre godiser. Kanskje til og med mor tok seg én eller to.

Er det greit å naske småvarer?

Bbye❤ xoxo

Tips: bloggombloggere@outlook.com