KNASKER DU BLOGGE-PILLER?

Hei kjære lesere

Jeg tenkte skrive litt om alle disse pillene bloggerne tilbyr oss. Pillene vi må ha for å holde oss friske og pene.

Hair Care, Tan Care, Sleep Care, Chili Forte, Skin Repair og andre vitaminer hører vi om. Dette er piller våre toppbloggere reklamerer for og som de påstår funker så bra at det så og si har forandret livene deres. De dokumenterer gjerne med bilder, for ingen av toppbloggerne ville vel finne på å reklamere for noe de ikke kan gå god for, ikke sant? (Med betalinger opp mot 50k blir det dessverre pengene som kommer først).

Vi blir lovet like fin hud som bloggeren selv har, som hun får av å gå til hudpleier eller bruk av legemiddelet Isotretinoin. Vi skal få like fint og tykt hår som bloggeren, hun som ofte går til frisøren for pleie og stell og som regel har hair extensions. Parykker blir også brukt. Vi blir lovet å bli like brun som bloggeren, hun som reiser utenlands og bruker solarium, spray-tan og selvbruning. Bestiller vi med én gang får vi “gratispakke” og et helt nytt abonnement som bloggerne tilfeldigvis “glemmer” å opplyse oss om.

Julia Nyland er kanskje den av bloggerne som har vært mest kreativ da hun skulle reklamere for produktet Hair Care. Først kom hun med et innlegg hvor hun klaget og bar seg over hvor stygt håret hennes var blitt. Det var blitt så tynt og hun var bekymret for om hun ville miste det. Hun ba leserne om gode råd.

Så ventet hun ca. 2 mnd. før hun jublende fortalte oss i et innlegg – “Håret er reddet!” Hun hadde selvfølgelig begynt med Hair Care og nå var håret hennes fantastisk igjen. Jeg kikket på før og etter bildene, men kunne ærlig talt ikke se noen forskjell. Men jenta var fornøyd så lenge leve placeboeffekten

Her er de største firmaene som står bak pillene det blir reklamerer for i stor skala:

– Lab Pharma

Staminex AS

– Good For Me

Jeg vet at disse ble klagd inn til forbrukerombudet for brudd på markedsføringsloven, samt brudd på angrefristloven.

Mange lesere reagerer på at bloggerne nekter oss å si noe negativt om pillene eller andre produkter de reklamerer for, i deres kommentarfelt så da blir det naturlig å kontakte firmaet direkte. Men firmaet “Lab Pharma”, som er verstingen her, nekter å ta imot klager. Folk får beskjed om å sende mail og/eller ringe, og når man ringer kommer man bare til en svarer. På facebook blir negative kommentarer slettet og de skylder på spamfilter. I virkeligheten er “spamfilteret” deres en administrator som sletter all dårlig omtale.

“Good for me” ble etablert litt senere enn “Lab Pharma.” Bloggeren Andrea Badendyck er deres ansikt utav og har nettopp vært i LA på photoshoot. Det som kan være greit å merke seg er at “Good for me” og “Lab Pharma” hadde samme forretningsadresse i starten og har samme styreleder. Dette er nå blitt forandret på etter at en del medier begynte å stille spørsmål. Etter noen søk finner jeg fremdeles mange felles personer mellom disse to firmaene. Ergo er “Good for me” og “Lab Pharma” ett og samme selskap, bare splittet i to ulike foretak.
“Good for me” reklamerer med at folk velger selv om de vil abonnere eller ikke. De vil absolutt ikke gjøre som andre firmaer på markedet gjør. De bruker den negative omtalen “Lab Pharma” har fått og prøver å virke bedre. For som de sier: «vi har lært av “konkurrentene sine feil.»

Forskning viser at disse produktene ikke fungerer. På pakkene står det at pillene må brukes over tid, ofte i mange mnd. før man kan forvente en forbedring. Det blir dyrt, si. Så sparer du til langt hår og spiser Hair Care i ca. 6 mnd, ja da vil du se at håret har vokst. For det er jo nettopp det håret gjør på et halvt år.

Vi kan vel si at eneste virkning av pillene er rikdommen til disse unge mennene som står bak. Det er også lurt å huske på at bloggerne verken er leger eller forskere, så det kan være direkte helsefarlig å ta imot råd fra dem. Leger og forskere sier klart og tydelig at de som har et variert og normalt kosthold ikke trenger kosttilskudd. Så hvem vil du lytte til?

Til sist vil jeg si som Gunnar Tjomlid sa: “Å selge kosttilskudd i et land hvor alle har mer enn nok variert og god mat er egentlig som å selge sand i Sahara. Det tragiske er at de fleste kosttilskuddsselgere i Norge likevel lykkes med det. Go figure.”

Bbye❤xoxo

8 thoughts on “KNASKER DU BLOGGE-PILLER?

 1. Denne problematikken kjenner jeg igjen. Har klart å si opp to slike avtaler i juli 2017, men dette var hardt arbeid. Betaling for siste måneds vitaminer skulle de ha uansett. Her firte de ikke en tomme, og la til og med et purregebyr på 70,- på toppen. Til slutt ble jeg venn med det hyggelige inkassoselskapet deres, som tro det eller ei, forbarmet seg over meg, og gav meg råd til hvordan jeg skulle få sagt opp avtalen.

 2. Jobber med og studerer ernæring, og denne idiotiske markedsføringen av kosttilskudd irriterer meg. Veldig. Det er totalt unødvendige produkter for de aller, aller fleste og bloggerne lurer leserne sine når de reklamerer for dem. Men det er jo bra jobba av firmaet å skape et behov som egentlig ikke eksisterer!

 3. Jeg er veldig interessert i hvor denne forskningen som beviser at produktene ikke fungerer, er? Har du noen kildehenvisninger? B-vitamin og ølgjær er vel blant annet bevist og fungere på økt hårvekst?

  1. Nå henviste ikke jeg til Chili Forte, men gjerne produkter som lover/gir forbedret hårvekst. Jeg er interessert i forskningen som viser at B12, ølgjær og biotin IKKE fungerer på forbedring av hårvekst. Legg det på bordet, så skal jeg heller ti still 🙂

   Kan også legge til at HairCare (blant annet) ikke lover voldsomme resultater i form av rapunzel-hår så fort man har en pakke i postkassen. Strengt talt sier de vel at deres tilskudd bidrar til normal hårvekst? Merkelig å henvise til _forskning_ uten å underbygge det videre.

   1. Ser du virkelig ikke hvor opp ned i hue og rævva shady disse greiene er?! Det er ingen som sier at ølgjær og b-vitamin ikke er bra for håret. Tvert imot, litt av poenget her er jo at man heller kan kjøpe det for en billigere penge, enn et tullete abonnement på dette som man ikke får kansellert. Folk føler seg jo lurt til de grader. Firmaet er problemet her, ikke nødvendigvis effekten. Vil tro noen opplever god effekt og andre ikke. Det er markedsføringen deres som er problemer, sammen med mange flere ting som ikke fungerer som det skal. Men for all del, jeg tar ikke skade av at du eller andre kaster bort pengene deres på det 🙂

 4. klarte å ta i mot gratis betakaroten fra good for me, og fikk en angrefrist på 14 dager og hvis jeg ikke sier ifra innen 14 dager vil jeg få flere pakker i posten. har sendt inn mail til kundeservice og har enda ikke fått noe svar. ringte etter det dagligleder og han sa at jeg ikke har noe å beskymre meg for siden jeg har sagt ifra før det har gått 14 dager. Likevell er jeg fortsatt skeptisk siden jeg ikke har fått noe skriftlig tilbakemelding fra kundeservice. noen som vet hva jeg skal gjøre hvis jeg ikke får noe svar og får en ny pakke i posten om 1 mnd?

Leave a Reply