KNASKER DU BLOGGE-PILLER?

Hei kjære lesere

Jeg tenkte skrive litt om alle disse pillene bloggerne tilbyr oss. Pillene vi MÅ ha for å holde oss friske og ikke minst pene.

Vi hører om Hair Care, Tan Care, Sleep Care, Chili Forte, Skin Repair og andre vitaminer. Dette er piller våre toppbloggere reklamerer for, og som de påstår funker så bra at det så og si har forandret livene deres. De dokumenterer gjerne med bilder, for ingen av toppbloggerne ville vel finne på å reklamere for noe de ikke kan gå god for, ikke sant? Men med betalinger opp mot 50.000 kr. blir det dessverre pengene som kommer først.

Vi blir lovet like fin hud som bloggeren selv, som hun får av å gå til hudpleier eller bruk av legemiddelet Isotretinoin. Vi skal få like fint og tykt hår som bloggeren, hun som ofte går til frisøren for pleie og stell og som regel har hair extensions. Parykker blir også brukt. Vi blir lovet å bli like brun som bloggeren, hun som reiser utenlands og bruker solarium, spray-tan og selvbruning.

Bestiller vi med én gang får vi “gratispakke” OG et helt nytt abonnement som bloggerne tilfeldigvis “glemmer” å opplyse oss om.

Julia Nyland er kanskje den av bloggerne som har vært mest kreativ da hun skulle reklamere for produktet Hair Care. Først kom hun med et innlegg hvor hun klaget og bar seg over hvor stygt håret hennes var blitt. Det var blitt så tynt og hun var bekymret for om hun ville miste det. Hun ba leserne om gode råd.

Så ventet hun ca. 2 mnd. før hun jublende fortalte oss at “Håret er reddet!” Hun hadde selvfølgelig begynt med Hair Care, og nå var håret hennes fantastisk igjen. Jeg kikket på før og etter bildene, men kunne ærlig talt ikke se noen forskjell. Men jenta var fornøyd, så lenge leve placeboeffekten

Her er de største firmaene som står bak pillene det blir reklamerer for i stor skala:

– Lab Pharma

Staminex AS

– Good For Me

Jeg vet at disse er klagd inn til forbrukerombudet for brudd på markedsføringsloven, samt brudd på angrefristloven.

Mange lesere reagerer på at bloggerne nekter oss å fortelle om negativt om pillene, eller andre produkter de reklamerer for, i deres kommentarfelt. Da blir det naturlig å kontakte firmaet direkte.

Men firmaet “Lab Pharma”, som er verstingen her, nekter også å ta imot klager. Folk får beskjed om å sende mail og/eller ringe, og når man ringer så kommer man bare til en svarer. På facebook blir negative kommentarer slettet og de skylder på spamfilter. I virkeligheten er “spamfilteret” deres en administrator som sletter all dårlig omtale.

“Good for me” ble etablert litt senere enn “Lab Pharma.” Bloggeren Andrea Badendyck er deres ansikt utav og har nettopp vært i LA på photoshoot. Det som kan være greit å merke seg er at “Good for me” og “Lab Pharma” hadde samme forretningsadresse i starten og de har samme styreleder. Dette er nå blitt forandret på etter at en del medier begynte å stille spørsmål. Etter noen søk finner jeg fremdeles mange felles personer mellom disse to firmaene. Ergo er “Good for me” og “Lab Pharma” ett og samme selskap, bare splittet i to ulike foretak.
“Good for me” reklamerer med at folk velger selv om de vil abonnere eller ikke. De vil absolutt ikke gjøre “feil” som andre firmaer på markedet gjør. De bruker den negative omtalen “Lab Pharma” har fått og prøver å virke bedre. For som de sier: -“vi har lært av konkurrentene sine feil.»

Forskning viser at disse produktene ikke fungerer. På pakkene står det at pillene må brukes over tid, ofte i mange mnd. før man kan forvente en forbedring. Det blir dyrt, si.

Så sparer du til langt hår og spiser Hair Care i ca. 6 mnd, ja da vil du se at håret har vokst. For det gjør jo håret i løpet av et halvt år.

Vi kan vel si at eneste virkning man får av pillene er rikdommen til disse unge mennene som står bak. Det er også lurt å huske på at bloggerne verken er leger eller forskere, så det kan være direkte helsefarlig å ta imot råd fra dem. Leger og forskere sier klart og tydelig at de som har et variert og normalt kosthold ikke trenger kosttilskudd. Så hvem vil du lytte til?

Til sist vil jeg si som Gunnar Tjomlid sa: -“Å selge kosttilskudd i et land hvor alle har mer enn nok variert og god mat, er egentlig som å selge sand i Sahara. Det tragiske er at de fleste kosttilskuddsselgere i Norge likevel lykkes med det. Go figure.”

Bbye❤xoxo