DOBBELTMORAL

I dag tenkte jeg skrive om en blogger jeg har fulgt en stund, nordlendingen Anne Brith fra Mosjøen. Mange vet hvem denne dama er, da hun nå er aktuell i “Bloggerne.” Noen husker henne kanskje fra bakebloggen “Villa Perlesukker”, som hun nå har lagt ned til fordel for livstilsbloggen Anne Brith.

Anne Brith har fremdeles med innslag av baking, men jeg vil si at bloggen dreier seg mest om hennes liv som alenemamma til fire, besserwisser råd til andre foreldre, sparing til drømmehuset og jakten på drømmemannen på Tinder(!) Hun bruker bevisst provokasjon som middel for å holde seg høyt på listen.

Jeg husker henne spesielt godt fra en sesong av “Hele Norge baker.”I finalen nektet hun å hjelpe konkurrent Ida Gran-Jansen, som vi kjenner fra fra “Kjendis Farmen, med å lage et kremmerhuset. Ida vant finalen og Anne Brith fikk “bitch”-stempelet.

Anne Brith kommer ofte med clickbait, og innimellom går hun clickbait-dronningen, mammatilmichelle, en høy gang. Noen husker kanskje innlegget: Jeg ba guttungen kaste godteriet fra Halloween i søpla!” Stakkars unge, tenkte de fleste, men innlegget dreide seg bare om at guttungen ikke fikk spise godteriet som ikke var innpakka, og måtte kaste bittelitt av det han hadde samlet inn.

Dama er en ivrig blogger og en vel så ivrig snapper. Nylig kom et innlegg med halvnakne bilder. Dynen var halvveis av og man kunne skimte pupp. Et annet bilde viser hennes slappe mage etter en av hennes mange fødsler. Poenget hennes var å vise leserne at hvis du viste deg frem “fin og sexy”, så fikk du hat. Men om du viste deg frem “stygg og slapp”, da kunne du motta jubel.

Jeg personlig synes dette er et merkelig eksperiment, som hun kaller det, av en mamma til fire. Og ikke minst er det merkelig at hun vil gjøre dette da hun tidligere har hatt rimelig sterke meninger om personer som viser kropp.

I 2015 ble Anne Britt rasende da Tv2 og “Norske Talenter” viste Carina E. Carlsen aka Fifi von Tassel’s burlesque-show. Hun mente dette gikk langt over streken. Å vise en nesten naken kropp – som danser sensuelt og kaster klærne, som familie underholdning, det var i hennes øyne helt forferdelig. Ungene hennes måtte holde seg for øynene og det hele var svært pinlig for familien.

Tv2 på sin side mente at de hadde gjort sitt da sendetiden nettopp var satt til etter kl.b21. Anne Brith raste videre på bloggen og fortalte at hun måtte sette seg ned med ungene i etterkant, for å forklare dem hvorfor noen valgte å kaste klærne. Innlegget hun skrev er nå slettet.

Det må nevnes at i samme sending var det også en deltager som danset magedans, og som var enda mere lettkledd enn Fifi von Tassel, men dette var visst ikke noe problem for Anne Brith og familien. Forskjellen her, slik jeg ser det, er at Fifi von Tassel er en frodig dame, mens magedanserinnen var tynn.

Fifi von Tassel forklarer: -“Burlesque er en ganske uskyldig underholdningsform, og jeg synes det er viktig å vise at man kan ha det mye gøy med kroppen sin uavhengig av hvordan man ser ut.”

Så hvordan forklarer Anne Brith ungene sine at mamma har valgt å kaste klærne? Eller ble det plutselig greit med en naken kropp, bare man er tynn, vel og merke.

Når hun forklarer sine barn om nakenhet, burde hun også forklare ordet dobbeltmoral.

Bbye❤xoxo