DOBBELTMORAL

I dag tenkte jeg skrive om en blogger jeg har fulgt en stund, nemlig nordlendingen Anne Brith. De fleste vet nok hvem denne dama er, da hun nå er med i denne sesongen av «Bloggerne.» Noen husker henne kanskje fra bakebloggen «Villa Perlesukker», som hun nå har lagt ned til fordel for mammabloggen Anne Brith.

Anne Brith har fremdeles med innslag av baking på bloggen, men jeg vil si at den nå dreier seg mere om hennes liv som alenemamma til fire, besserwisser råd til andre foreldre, sparing til drømmehuset og jakten på drømmemannen på Tinder(!) Hun bruker bevisst provokasjon som middel for å gjøre deg og meg nysgjerrige.

Jeg husker henne spesielt godt fra en sesong av «Hele Norge baker.»I finalen nektet hun å hjelpe konkurrent Ida Gran-Jansen, som vi kjenner fra fra «Kjendis Farmen, med å lage et kremmerhuset. Ida vant finalen og Anne Brith fikk «bitch»-stempelet.

Anne Brith kommer ofte med clickbait, og innimellom går hun «clickbait-dronningen» mammatilmichelle en høy gang. Noen husker kanskje innlegget: «Jeg ba guttungen kaste godteriet fra Halloween i søpla!» Stakkars unge, tenkte de fleste, men innlegget dreide seg bare om at guttungen ikke fikk spise godteriet som ikke var innpakka, dermed måtte han kaste bittelitt av det han hadde fått.

Dama er en ivrig blogger og en vel så ivrig snapper. Nylig kom et innlegg der hun postet disse bildene av seg selv:


(Faksimile annebrith.blogg.no)

På det ene bildet ser vi henne som en sensuell MILF, med dyna halvveis over seg. Det andre viser hennes slappe mage etter en av hennes mange fødsler. Poenget hennes var å vise leserne at hvis du viste deg frem «fin og sexy» da fikk du hat. Men om du viste deg frem «stygg og slapp», ja da fikk du jubel. 

Jeg personlig synes dette er et merkelig eksperiment, som hun kaller det, av en mammablogger. Og ikke minst er det merkelig at hun ønsket gjøre dette da hun tidligere har hatt rimelig sterke meninger om personer som viser kropp.

I 2015 ble Anne Britt rasende da Tv2 og Norske Talenter viste Carina E. Carlsen aka Fifi von Tassel’s burlesque-show. Hun mente dette gikk langt over streken. Å vise en nesten naken kropp – som danser sensuelt og kaster klærne, som familie underholdning, det var i hennes øyne forferdelig. Ungene hennes måtte holde seg for øynene og det hele var svært pinlig for familien.

(Faksimile tv2. no)

Tv2 på sin side mente at de hadde gjort sitt da sendetiden nettopp var satt til etter kl.21. Anne Brith raste videre på bloggen og fortalte at hun måtte sette seg ned med ungene i etterkant, for å forklare dem hvorfor noen valgte å kaste klærne. Innlegget hun da skrev er nå blitt slettet.

Må nevnes at i samme sending var det også en deltager som danset magedans, og som var enda mere lettkledd enn Fifi von Tassel. Akurat dette var visst ikke noe problem for Anne Brith og familien. Forskjellen her er, slik jeg ser det, at Fifi von Tassel var en frodig dame mens magedanserinnen var tynn.

Fifi von Tassel forklarer — «Burlesque er en ganske uskyldig underholdningsform, og jeg synes det er viktig å vise at man kan ha det mye gøy med kroppen sin uavhengig av hvordan man ser ut.»

Hvordan forklarer hun ungene sine «hvorfor noen velger å kaste klærne» denne gangen, når det plutselig er mamma selv som har gjort det? For nå ble det plutselig greit med naken kropp, bare man er tynn, vel og merke. Mens hun forklarer sine barn om nakenhet burde hun også forklare ordet  dobbeltmoral. 

Bbye❤xoxo

Advertisements

Legg inn en kommentar