DOBBELTMORALSK?

Hei <3

Sophie Elise er opptatt av miljøvern og dyrevern. Jeg synes det er flott når offentlige personer engasjere seg og bruker sin status til noe viktig. Vi husker vel alle palmeolje-saken hun satte igang i fjor. Hun oppfordret alle til å boikotte påskeeggene fra Freia da de inneholdt palmeolje. Det gjør faktisk også kvikklunsj og mange andre sjokolader, for ikke å snakke om kosmetikk som faktisk er verstingen, uten at noen av disse ble nevnt. Det ble i allefall en stor debatt og massevis av PR.

For noen dager siden skrev bla. tv2.no at Sophie Elise nok en gang hadde reklamert for produkter som inneholdt palmeolje, og tjent penger på dette. HER

Sophie Elise var raskt ute med å bortforklare det hele med: “det er menneskelig å gjøre feil” og “jeg er bare en ung jente som enda lærer”.

Hun kritiserer media som alltid skal “ta” henne på noe. Vel, det er faktisk ikke det inntrykket jeg sitter med. Jeg har aldri sett en blogger som har fått så mye spalteplass som henne. Hennes meninger og stunt står som regel på trykk i en eller annen avis, og det er ikke for ingenting at hun fikk tittelen “Norges mektigste mediekvinne” i 2016.

Jeg synes absolutt ikke hun skal syte og klage når hun blir stilt til veggs for eget slurv, da hun selv er kjapt ute med å kritisere andre for slurv.

I dag kom det et innlegg på hennes Facebook som handlet om nok en «stor stygg ulv.» Denne gangen var det ikke Freia, men H&M. Saken dreide seg om at H&M hadde en t- skjorte i sitt sortiment med påtrykket Feminist.

Altså, om man skal reagere på alt som blir trykt på t-shirts om dagen, ja da har man nok å bry seg med. Alle kjeder har t-shirts med statement trykk for tiden da det er meget trendy. Disse blir laget for at vi skal kunne velge hva vi ønsker assosiere oss med. Det handler altså ikke om hva den enkelte kjeden står for. Dette må hun da forstå(?)

Selv om H&M tidligere har gjort sine feil – feil som de nå påstår å ha rettet opp i, så tror ikke Sophie Elise noe på dette. For hun har hørt noe annet av sin bestevenn Joakim Kleven, som var en av de som var med i programmet “sweatshop””.” Men er det ikke en stund siden teamet var der? Kan ting ha bedret seg?

At det er menneskelig å feile, det gjelder visst bare henne.

(Skjermdump Sophie Elise/Facebook) 

Enig med henne, det finnes kulere måter å vise at man er feminist på. Man kan feks. gå med en t-shirt med bilde av venninna si som har glemt tampong/bind hjemme når hun menstruerer. Det er kult det (eller ikke).

Dette er noe av det jeg kunne finne om H&M og kritikken de har fått HER

Bbye❤ xoxo

Leave a Reply