TROVERDIG REKLAME

Jeg tenkte skrive litt om bloggere som ikke er helt troverdige når de reklamere for produkter. De prøver, det skal de ha, men så fort reklamepengene er på konto glemmes hva som tidligere ble sagt. Da er “jeg og alle de jeg kjenner sverger til dette produktet”, “dette er det beste produktet på markedet” og “jeg kan med hånden på hjertet si at dette produktet kan jeg gå god for” glemt.

Isabel Raad hadde nettopp en reklame for “Premium White”, som er tannbleking. Hun forteller at dette er det beste på markedet (så klart) og at hun selv og alle hun kjenner bruker det (så klart). Hun forteller også at hun får sykt mange komplementer for sitt hvite smil. Isabel har virkelig et pent og hvitt smil, ingen nekter for det, men det kommer ikke av “Premium White.”

Saken er at Isabel nettopp var hos en tannlege i Stavanger. Dette ble godt dokumentert på bloggen og på YouTube. Hos tannlegen ønsket hun få satt fasetter på tennene, noe som ikke lot seg gjøre akkurat da. Det ble heller bestemt at hun skulle få pusset, renset og stelt tennene, samt BLEKET de!

(25.1.17)

Før og etter tannlegen gjorde jobben:

(Skjermdumper sraad.blogg.no)

Hvorfor måtte hun bleke tennene sine hos tannlege når “Premium White” gjorde den jobben, som hun sa? Og meget suspekt at hun dro for å bleke tennene hos tannlege like før hun skulle reklamere for denne hjemmeblekingen. Jeg tror vi trygt kan konkludere med at det er tannlegen og ikke «Premium White» som gjør frøken Raads smil så hvitt.

Det er ikke lovlig å selge tannbleking med mer enn 0.1 prosent hydrogenperoksid, noe som tilsier at produktet ikke inneholder blekemidler, som igjen sier at tannbleking hjemme ikke fungerer:

(Skjermdump Mattilsynet.no)

Til sist, nok et godt eksempel på at reklamen bloggerne går god for ikke nødvendigvis stemmer. Rannveig Heitmann reklamerte for “Natural Cycles”, altså en hormonfri prevensjon. I april 2015 skrev Rannveig (og en del andre bloggere) om denne metoden. Hun skrev at hun selv brukte den og kunne varmt anbefale den. Hold dere fast! Dette reklamerte hun for mens hun gikk gravid. Innlegget er nå slettet.

Nå vill

Dette sier hun om reklamen:

(Skjermdump rannveigheitmann.blogg.no)

(Kjenn lusa I gangen alle sammen).

PS. I ettertid har det vært skrevet en del om sikkerheten for denne type prevensjon og produsenten har måtte tåle massiv kritikk. De har nå innrømmet at sikkerheten ikke var 99.9%, men heller ca. 70%. Hvem vil ta sjansen?

Tror heller ikke jeg ville tatt imot råd om prevensjon fra en ung trebarnsmor.

Bbye❤️ xoxo

Tips: bloggombloggere@outlook.com