TROVERDIG REKLAME?

Tenkte skrive litt om bloggere som ikke er helt troverdige når de reklamere for produkter. De prøver, det skal de ha, men de glemmer fort hva de tidligere har skrevet så fort reklamepengene er på konto. Da er: «jeg og alle jeg kjenner sverger til dette produktet», «dette er det beste på markedet» og «kan med hånden på hjertet si at dette produktet kan jeg virkelig gå god for» glemt.

Isabel Raad har nettopp reklamert for «Premium White», et tannbleking kit. Hun forteller oss at dette er det beste på markedet, og at hun selv og alle hun kjenner bruker dette. Hun forteller også at hun får sykt mange komplement for sitt hvite smil. Og Isabel har virkelig et pent og hvitt smil, ingen tvil om det.

Men saken er at Isabel nettopp var hos en tannlege i Stavanger. Dette ble godt dokumentert på bloggen hennes, samt på YouTube. Hos tannlegen ønsket hun å få satt fasetter på tennene, noe som ikke lot seg gjøre akkurat da. Det ble bestemt at hun heller skulle få pusset, renset og stelt tennene, samt BLEKET de!

Altså, hvorfor måtte hun bleke tennene sine hos tannlege når «Premium White» uansett gjorde den jobben? Meget suspekt at hun dro for å bleke tennene hos tannlege like før hun skulle reklamere for hjemmeblekingen.Før og etter tannlegen gjorde jobben:

(Faksimile sraad.blogg.no)

Jeg tror vi trygt kan fastslå at det er tannlegen og ikke «Premium White» som gjør frøken Raads smil så hvitt.

Til sist ønsker jeg vise dere nok et godt eksempel på at reklamen bloggerne «går god for», ikke nødvendigvis stemmer. Dette dreier seg om Rannveig Heitmann og hennes reklame for «Natural Cycles», altså hormonfri prevensjon. (Nå ville ikke jeg tatt i mot råd fra henne når det kommer til prevensjon, da).

I april 2015 skrev Rannveig (og en del andre bloggere) om denne metoden. Hun skrev at hun selv brukte den og kunne varmt anbefale den (sa trebarns moren). Denne reklamen skrev hun faktisk mens hun gikk gravid. Innlegget er nå slettet fra bloggen hennes.

I ettertid har det vært skrevet en del om sikkerheten for denne type prevensjon, og produsenten har måtte tåle massiv kritikk. De har nå innrømmet at sikkerheten ikke var 99.9%, men heller ca. 70%(!) Hvem tar sjansen?

Her er hva Rannveig skriver om saken nå:

(Faksimile rannveigheitmann.blogg.no)

Kjenn lusa I gangen alle sammen. 

Bbye❤️ xoxo

Tips: bloggombloggere@outlook.com

Advertisements

2 kommentarer om “TROVERDIG REKLAME?

Legg inn en kommentar