TROVERDIG REKLAME

Jeg tenkte skrive litt om bloggere som ikke er helt troverdige når de reklamere for produkter. De prøver, det skal de ha, men så fort reklamepengene er på konto, glemmes det hva som tidligere ble sagt. Da er “jeg og alle jeg kjenner sverger til dette produktet”, “dette er det beste produktet på markedet” og “jeg kan med hånden på hjertet si at dette produktet kan jeg gå god for” glemt.

Isabel Raad hadde nettopp en reklame for “Premium White”, et tannbleking kit. Hun forteller oss at dette er det beste på markedet (så klart), og at hun selv og alle hun kjenner bruker det. Hun forteller også at hun får sykt mange komplement for sitt hvite smil. Og Isabel har virkelig et pent og hvitt smil, ingen nekter for det.

Men saken er at Isabel nettopp var hos en tannlege i Stavanger. Dette ble godt dokumentert på bloggen hennes og på YouTube. Hos tannlegen ønsket hun å få satt fasetter på tennene, noe som ikke lot seg gjøre akkurat da. Det ble bestemt at hun heller skulle få pusset, renset og stelt tennene, samt BLEKET de!

Hvorfor måtte hun bleke tennene sine hos tannlege når “Premium White” uansett gjorde den jobben, som hun sa? Og meget suspekt at hun dro for å bleke tennene hos tannlege, like før hun skulle reklamere for denne hjemmeblekingen.

Reklamen kom 25.1.17Før og etter tannlegen gjorde jobben:

(Skjermdumper sraad.blogg.no)

Jeg tror vi trygt kan fastslå at det er tannlegen og ikke «Premium White» som gjør frøken Raads smil så hvitt.

Det er ikke lovlig å selge tannbleking med mer enn 0.1 prosent hydrogenperoksid, noe som tilsier at produktet ikke inneholder blekemidler, som igjen sier at tannbleking hjemme ikke fungerer:

(Skjermdump Mattilsynet.no)

Til sist vil jeg vise dere nok et godt eksempel på at reklamen bloggerne “går god for”, ikke nødvendigvis stemmer. Dette dreier seg om Rannveig Heitmann og hennes reklame for “Natural Cycles”, altså en hormonfri prevensjon. Nå ville ikke jeg i utgangspunktet tatt imot råd om prevensjon fra en ung trebarnsmor.

I april 2015 skrev Rannveig (og en del andre bloggere) om denne metoden. Hun skrev at hun selv brukte den og kunne varmt anbefale den. Hold dere fast, for denne reklamen skrev hun faktisk mens hun gikk gravid. (Innlegget er nå slettet fra bloggen hennes).

Dette sier hun om reklamen:

(Skjermdump rannveigheitmann.blogg.no)

(Kjenn lusa I gangen alle sammen).

PS. I ettertid har det vært skrevet en del om sikkerheten for denne type prevensjon, og produsenten har måtte tåle massiv kritikk. De har nå innrømmet at sikkerheten ikke var 99.9%, men heller ca. 70%(!) Hvem vil ta sjansen?

Bbye❤️ xoxo

Tips: bloggombloggere@outlook.com