VET DU HVORDAN BLOGGENE TJENER PENGER

Godt Nytt År!

Da er jeg tilbake etter en lang juleferie. Fra nå av vil jeg oppdatere bloggen en til tre ganger i uka.

Mange lurer på hvordan toppbloggere tjener penger. Oss vanlige bloggere, uten kontrakt, tjener kun penger hvis vi melder oss inn i Bloggklubben eller har over 5000 lesere i snitt pr.mnd. (Dette gjelder blogg.no). Som medlem i Bloggklubben kan du reklamere for forskjellige produkter og sider som gis tilgang til. Du reklamere da for et produkt og få betaling pr. klikk (ca. 0,50 øre), eller pr. kjøp hvis noen kjøper gjennom linken du deler.

Toppbloggerne, i allefall hos blogg.no (Nettavisen Side 2), tjener også pengene sine slik. Ta feks. Isabel Shirog Raad, hun lager ofte kollasjer med mange antrekk fra Nelly og Shein. Der skriver hun at hun har klikket hjem disse antrekkene eller at hun ønsker seg dem. Hun legger ved link til alle disse klærne, for å være snill med oss lesere som hun sier, og vi klikker oss inn av nysgjerrighet for plagget og for pris. Dermed tjener Isabel penger på klikkene og enda mer hvis vi kjøper noe.

Toppbloggere med kontrakt tjener mest og har en fastlønn. Men de tjener også penger på å reklamere for produkter fra forskjellige annonsører. Alle som en sier at de at de kan “går god for” produktene de reklamerer for og at de bruker produktene selv. Produktene er selvfølgelig også de beste på markedet. Bloggerne er selgere og har et mål, å få solgt det jækla produktet! De kan tjene opp mot 50.000kr. for en enkel reklame.

Bloggerne driter i om vi lesere, som faktisk gjør dem til toppbloggere, blir lurt til å kjøpe dårlige produkter som ikke fungerer. Vi blir anbefalt bøker, piller, sminke, hudpleie, tannbleking og barberhøvel. Produktene er ofte tilfeldig plassert på bildene, og ofte har bloggerne selv på seg klærne, klokkene eller hva de reklamerer for. Dette fordi det skal se ut som om de selv bruker produktene fast. Dessverre er veldig mange av bloggerne utrolig sløve med å merke innleggene som reklame, noe som igjen er brudd på markedsføringsloven.

Nå er det tydeligvis “The Incredible Face Mask” fra Maybeauty som er i vinden. Dere har sikkert sett at mange reklamerer med “bli kvitt sorte prikker.” Isabel og Sophie Elise er selvfølgelig en stor fan av dette produktet og viser villig hvordan det fungerer. De viser også bilder av masken etter at den er skrelt av huden, slik at vi får se alle hudormene. Interessant.

Det artige her er at Isabel og Sophie Elises maske er identiske, de har helt like hudormer. Selvfølgelig er dette et bilde lånt av produsenten. For å gjøre dette på ordentlig kunne de altså ikke, kanskje fordi det ikke funker?!

Om en person klikker seg inn på blogger og leser mer enn et innlegg, kalles det å gi flere sidevisninger. Blogg.no har avtale med Google som viser reklamer rundt om på bloggene og det er her blogg.no tjener store penger. Jo flere sidevisninger, jo flere reklamer blir vist og det gir mere penger i kassa til blogg.no.

Blogger du fra en annen plattform, også uten kontrakt, kan du tjene disse pengene selv.

Håper dette var oppklarende. Om du ønsker at favorittbloggeren din skal tjene penger på deg, ja så klikk i vei!

Bbye❤️ xoxo

One thought on “VET DU HVORDAN BLOGGENE TJENER PENGER

Leave a Reply