SLIK TJENER BLOGGENE PENGER

Godt Nytt År!

Da er jeg tilbake etter en lang juleferie. Fra nå av vil jeg oppdatere bloggen én til tre ganger i uka.

Jeg registrerer at mange lurer på hvordan toppbloggere tjener penger. Oss “vanlige” bloggere uten kontrakt og med få lesere, tjener kun penger hvis vi melder oss inn i Bloggklubben eller har over 5000 lesere i snitt pr.mnd. (Dette gjelder for blogg.no).

Som medlem i Bloggklubben får man tilgang til forskjellige produkter og sider. Disse kan man reklamere for og tjene noen kroner på (0,50 øre pr. klikk). Om noen kjøper produktet gjennom linken du deler, tjener du mere.

Toppbloggerne, med kontrakt hos Nettavisen Side 2 tjener også pengene sine slik, men de får tilgang på større annonsører. Feks. Isabel Shirog Raad, hun lager ofte kollasjer med mange antrekk fra Nelly og Shein. Hun skriver at hun har klikket hjem disse antrekkene eller at hun ønsker seg dem, og hun legger ved link til alle klærne. Når vi klikker oss inn for interesse eller pris, tjener Isabel penger. Hun tjener enda mere hvis vi kjøper noe. Når man vet at toppbloggere har flere titalls tusen lesere, skjønner man fort at her blir det penger i kassa.

Bloggere kan tjene ca. 50.000 kr. for et enkelt reklameinnlegg feks. for Betakaroten eller tannbleking. Husk at bloggerne driter i om de lurer leserne til å kjøpe produkter som ikke fungerer. Vi blir lurt til å tro at bloggerne selv sverger til disse produktene, men sannheten er en annen. Dessverre er veldig mange av bloggerne sløve med å merke innleggene sine som reklame, noe som gjør at lesere tror at bloggeren kun deler et tips. (Det er brudd på markedsføringsloven).

Bloggerne tjener også penger på klikk og de får ca. 5 øre hver gang noen klikker seg inn. Det høres lite ut, men det blir en del når 60.000 lesere klikker seg inn. Leser vi flere enn ett innlegg, gir vi bloggerne flere sidevisninger. Blogg.no har avtaler med Google om reklamer på alle bloggene. Det er her blogg.no tjener sine store penger. Jo flere sidevisninger, jo flere ser reklamene.

Håper dette var oppklarende. Om du ønsker at favorittbloggeren din skal tjene penger på deg, klikk og kjøp!

Bbye❤️ xoxo