SLIK TJENER BLOGGENE PENGER

Godt Nytt År!

Da er jeg tilbake etter en lang juleferie. Fra nå av vil jeg oppdatere bloggen én til tre ganger i uka.

Jeg registrerer at mange lurer på hvordan toppbloggere tjener penger. Oss “vanlige” bloggere uten kontrakt og med få lesere, tjener kun penger hvis vi melder oss inn i Bloggklubben eller har over 5000 lesere i snitt pr.mnd. (Dette gjelder for blogg.no).

Som medlem i Bloggklubben, får man tilgang til forskjellige produkter og sider. Disse kan du reklamere for og tjene noen kroner på (ca. 0,50 øre pr. klikk). Om noen kjøper produktet gjennom linken du deler, tjener du mer.

Toppbloggerne, med kontrakt hos blogg.no (Nettavisen Side 2), tjener også pengene sine slik, men de får tilgang på større annonsører. Ta feks. Isabel Shirog Raad, hun lager ofte kollasjer med mange antrekk fra Nelly og Shein. Hun skriver at hun har klikket hjem disse antrekkene, eller at hun ønsker seg dem, og legger ved link til alle klærne.

Når vi klikker oss inn for interesse eller pris, tjener Isabel penger på klikkene, og enda mer hvis vi kjøper noe. Og når man vet at toppbloggere har flere titalls tusen lesere, skjønner man fort at her blir det penger i kassa.

Bloggere tjene opp mot 50.000 kr. for et enkelt reklameinnlegg for feks. betakaroten.

Husk at bloggerne driter i om lesere sine og lurer dem til å kjøpe dårlige produkter. De skal tjene penger. Vi blir anbefalt alt fra bøker og piller til tannbleking og barberhøvler. Vi blir lurt til å tro at bloggerne selv sverger til disse produktene, men sannheten er en annen.

Dessverre er veldig mange av bloggerne sløve med å merke innleggene sine som reklame, noe som gjør at lesere tror at bloggeren kun deler et tips. Det er brudd på markedsføringsloven.

For tiden er det tydeligvis “The Incredible Face Mask” fra Maybeauty som er i vinden. Dere har sikkert sett at mange reklamerer med “Bli kvitt sorte prikker.” Isabel og Sophie Elise er selvfølgelig fans av produktet, og viser villig hvordan det fungerer. De viser også bilder av masken etter at den er skrelt av huden, slik at vi får se alle hudormene som blir dratt ut av huden. Meget interessant.

Det artige her er at Isabel og Sophie Elises masker er identiske og de har helt like hudormer. Selvfølgelig er dette et bilde lånt av produsenten, for å vise et ekte resultat gikk visst ikke an, nei.

De tjener også penger på klikk og får ca. 5 øre hver gang noen klikker seg inn. Det høres lite ut, men det blir en del når 60.000 klikker seg inn. Leser vi flere enn ett innlegg, gir vi flere sidevisninger. Blogg.no har avtaler med Google, som er de som viser reklamer rundt om på bloggene (det er her blogg.no tjener sine store penger). Jo flere sidevisninger, jo flere ser reklamer.

Blogger du fra en annen plattform uten kontrakt, kan du også få avtale med Google og tjene disse pengene selv.

Håper dette var oppklarende. Om du ønsker at favorittbloggeren din skal tjene penger på deg, klikk i vei!

Bbye❤️ xoxo